søndag den 25. august 2013

Planken - fantastisk øvelse!

Man kan selvfølgelig ikke sige hvilken øvelse der er den bedste af dem alle, men det er i hvert fald helt sikkert, at planken er fantastisk effektiv! 
Denne styrkeøvelse kræver rigtig meget styrke og udholdenhed, og der kan hurtigt gå konkurrence i at forsøge at slå sine egne rekorder hvis man tager tid eller ligger vægtskiver på ryggen. 

Hvad får jeg ud af at lave planken? 
Planken er en stabiliseringsøvelse og får fat i rigtig mange muskler ud over mavemusklerne. Den er fantastisk til st styrke hele din core, men bl.a. også muskulaturen omkring hofterne og skuldrene. Altså en meget effektiv helkrops-øvelse! 



Hvordan udfører jeg øvelsen? 
Planketræning er hårdt, og hvis man er nybegynder vil jeg helt klart anbefale at starte i en hel standard planke, hvor du placerer albuerne lige under skuldrene og støtter på dem. Det er vigtigt at du hverken stritter med enden eller svajer i ryggen. Spænd op i maven så hele kroppen er lige og spændt.


Variationer af planken: 
Når du bliver stærkere kan du stille dig op i strakte arme for større udfordring, og derefter bliver det rigtig sjovt at eksperimentere med flere variationer: 

1) Up-and-go planken: 
Start med at ligge på albuerne. Stræk først højre arm og træk dig derefter op og stå med begge arme strakte. Gå ned på højre albue og derefter begge albuer. 

2) Et bens planken: 
Stå i planken enten på albuer eller i strakte arme. Løft først det ene ben og hold balancen i 20 sekunder. Gentag med det andet ben. 

3) Mountain-climbers: 
Stå i planken med strakte arme. Træk højre knæ helt op til brystet og skift hurtigt til venstre så det føles som om du laver høje knæløftninger imens du ligge i planken.

4) Sideplanken: 
I Sideplanken kan du enten ligge på albuen eller i strakt arm. Denne øvelse smelter næsten de små håndtag væk for øjnene af dig ;-) 
Vil du have ekstra udfordring kan du lave nogle dyp med hoften.

Der er mange flere variationer af denne vidunderøvelse, så det er bare om at komme igang! God fornøjelse :-) 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar